Hvordan vinterlagre motorsykkel

Hvordan vinterlagre motorsykkel
 • Vinterlagring av motorsykkel er viktig for å beskytte den mot kulde og fuktighet
 • Før du lagrer motorsykkelen, bør du rengjøre den grundig og sjekke at alle deler fungerer som de skal
 • Det er viktig å fylle opp tanken med bensin og tilsette et drivstoffstabiliseringsmiddel for å unngå at bensinen blir ødelagt i løpet av vinteren
 • Du bør også skifte olje og oljefilter før vinterlagringen for å unngå at gammel olje tærer på motoren over tid
 • For å beskytte batteriet, kan det være lurt å koble det fra eller bruke en batterilader som holder batteriet ved like gjennom vinteren
 • Du bør også dekke til motorsykkelen med et pustende trekk for å beskytte den mot støv og fuktighet, men samtidig la luften sirkulere slik at det ikke dannes kondens inni trekket
 • Hvis du har mulighet, kan det være lurt å lagre motorsykkelen på et tørt og temperert sted, for eksempel i en garasje eller et oppvarmet lagerrom
 • Når våren kommer, bør du sjekke alle delene grundig før du tar motorsykkelen ut på veien igjen. Det kan være lurt å ta en prøvetur på en rolig vei før du begynner å kjøre som normalt igjen.

Vinteren nærmer seg, og det er på tide å tenke på å lagre vekk motorsykkelen din for sesongen. Men hvordan gjør du det på riktig måte? Å vinterlagre en motorsykkel kan være en utfordring for mange eiere, spesielt for de som ikke har gjort det før.

Tenk deg følelsen av å hente frem din elskede sykkel etter en lang og kald vinter, bare for å oppdage at den ikke fungerer som den skal. Kanskje batteriet er dødt eller drivstoffet har skadet motoren. Dette er smertepunktene som kan gi deg mareritt om natten, og de kan unngås ved å ta noen enkle forholdsregler når du vinterlagrer din motorsykkel. I denne artikkelen vil vi dele noen tips og triks som vil hjelpe deg med å beskytte sykkelen din gjennom hele vinteren, slik at du kan nyte tiden på veien når våren kommer tilbake. Så les videre og lær hvordan du skal vinterlagre motorsykkel på riktig måte!

Hvordan vinterlagre motorsykkel

Vinterlagring av motorsykkel er viktig for å beskytte den mot rust og skade fra salt på veiene. Kuldegradene kan også føre til sprekker i batteriet eller andre deler hvis de ikke blir riktig lagret. Utfør nødvendige vedlikeholdsoppgaver før du setter sykkelen i dvale, og oppbevar den et sted med jevn temperatur og lav luftfuktighet.

Hvorfor er det viktig å vinterlagre motorsykkel?

Når vinteren nærmer seg, og temperaturen faller, kan det være lurt å tenke på hvordan man skal ta vare på sin motorsykkel. Vinterlagring av motorsykkel er en prosess som krever noen forberedelser og innsats, men det kan spare deg for mye tid og penger i det lange løp.

En av de største grunnene til at man bør vinterlagre motorsykkelen er å beskytte den mot rust og skade. Når saltet fra veiene blir sprøytet opp på sykkelen din, kan det føre til korrosjon og rustdannelse hvis det ikke fjernes regelmessig. I tillegg kan kuldegradene føre til sprekker i batteriet eller andre deler av maskinen hvis de ikke blir riktig lagret.

FÅ MED DEG:  Når bør man bytte motorsykkel hjelm

Hvis du tar deg tid til å forberede sykkelen din for vinteren ved å utføre nødvendige vedlikeholdsoppgaver, så vil du ha en bedre sjanse til å holde den i god stand gjennom hele sesongen.

Forberedelse:

Før vinteren ankommer, må du utføre noen grunnleggende vedlikeholdsoppgaver for sykkelen din. Her er noen ting du bør gjøre:

 • Skift olje: Bytt ut oljen før du setter sykkelen i dvale
 • Bensin: Fyll bensintanken helt fullt med bensin og bruk et kvalitetsprodukt fra en kjent produsent.
 • Batteriet: Ta ut batteriet og oppbevar det på en tørr og varm plass. Sjekk batteriets ladning hver måned, og lad det opp hvis nødvendig.
 • Dekk: Sjekk dekkene for slitasje eller skader og fyll luft i dem før du setter sykkelen bort.
 • Smør alle bevegelige deler som bremsen, kjede osv

Oppbevaring:

Når du har gjort alt klart til vinterlagringen av motorsykkelen din, er det viktig å vite hvordan du skal lagre den riktig. Her er noen tips for hvordan du kan gjøre dette:

 • Plasser sykkelen et sted hvor den ikke blir utsatt for kuldegrader, fuktighet eller direkte sollys.
 • Finn et miljø som har jevn temperatur mellom 5 og 20 grader Celsius og lav luftfuktighet
 • Dekk over sykkelen med et pustende materiale som lar luften strømme gjennom slik at det ikke blir dannet kondens på innsiden av dekslet.
 • Unngå å parkere sykkelen på et betonggulv eller våt overflate. Plasser heller en plate under hjulene slik at de ikke kommer i kontakt med gulvet.

Hvis du følger disse trinnene når du vinterlagrer motorsykkelen din, vil du ha større sjanse til å holde den i god stand gjennom hele vinteren.

Når bør man begynne å forberede motorsykkelen for vinterlagring?

Hvis du bor i et område med kaldt vær om vinteren, bør du begynne å forberede motorsykkelen din for lagring så tidlig som mulig. Det er best å starte prosessen før temperaturen faller under null grader.

Jo tidligere du starter på oppgavene, jo mer tid har du til å fullføre dem og sørge for at alt er klart før sykkelen din blir satt i dvale. Hvis du ikke er sikker på når det er på tide å begynne å forberede sykkelen din for lagring, kan en god tommelfingerregel være å gjøre det minst en måned før de første frostnettene.

Det gir deg nok tid til å sjekke oljenivået, fylle tanken med bensin og ta ut batteriet hvis nødvendig. Du vil også ha mye lettere for å finne et egnet sted der sykkelen kan lagres trygt gjennom vinteren.

Hva er de viktigste tingene man må gjøre før man setter motorsykkelen i dvale for vinteren?

Før du setter motorsykkelen din i dvale for vinteren, må du utføre en rekke vedlikeholdsoppgaver. Her er noen av de viktigste tingene du bør gjøre:

 • Skift olje: Bytt ut oljen før du setter sykkelen i dvale.
 • Bensin: Fyll bensintanken helt fullt med bensin av høy kvalitet fra en kjent produsent. En full tank vil minimere risikoen for at bensinen fordamper og etterlater avleiringer i tanken.
 • Batteriet: Hvis du ikke har tilgang på et varmt og tørt sted å oppbevare batteriet, kan det være lurt å ta det ut av sykkelen og oppbevare det separat. Du kan også bruke en batterilader eller vedlikeholder for å sikre at batteriet er i god stand når våren kommer.
 • Dekk: Sjekk dekkene for slitasje eller skader og fyll luft i dem før du setter sykkelen bort.
 • Smør alle bevegelige deler som bremsen, kjede osv
FÅ MED DEG:  Kan motorsykkel kjøre mellom biler lovlig? (Besvart!)

Når du har gjort disse tingene, må du finne en egnet plass hvor sykkelen kan lagres trygt gjennom vinteren.

Hvordan oppbevarer man best en motorsykkel om vinteren?

For å oppbevare motorsykkelen din på best mulig måte gjennom vinteren, er det noen ting du bør være klar over:

 • Plassering: Sykkelen bør lagres et sted hvor den ikke vil bli utsatt for kuldegrader, fuktighet eller direkte sollys. Det beste alternativet er å lagre den innendørs på et tørt og varmt sted. Hvis dette ikke er mulig, bør du prøve å finne et beskyttet område utendørs hvor den kan stå under tak eller i en garasje.
 • Dekke: Dekk sykkelen med et pustende materiale som lar luften strømme gjennom, slik at det ikke blir dannet kondens på innsiden av dekselet. Hvis du velger å bruke et vanlig presenning eller et annet tett materiale, kan dette føre til at fuktighet samler seg inne i dekselet, noe som igjen kan føre til rust eller korrosjon på sykkelen din.
 • Underlag: Plasser en plate under hjulene slik at de ikke kommer i kontakt med gulvet. Dette vil hindre at dekkene blir ødelagt av fuktighet og kuldegrader.

Husk også å sjekke sykkelen regelmessig gjennom vinteren for å sikre at alt er i god stand. Du kan også bruke en batterilader eller vedlikeholder for å sikre at batteriet er i god stand når våren kommer.

Hva slags utstyr trenger man for å vinterlagre en motorsykkel?

For å kunne lagre motorsykkelen din trygt gjennom vinteren, trenger du noen essensielle verktøy og utstyr:

 • Oljefilter og olje: For å skifte oljen før du setter sykkelen bort.
 • Bensin: Fyll bensintanken helt fullt med bensin av høy kvalitet fra en kjent produsent.
 • Batterilader eller vedlikeholder: Hvis du velger å ta ut batteriet og oppbevare det separat, vil en batterilader eller vedlikeholder sørge for at batteriet holder seg i god stand gjennom vinteren.
 • Deksel: Et pustende deksel som lar luften strømme gjennom, slik at det ikke blir dannet kondens på innsiden av dekselet.
 • Plater til å sette under hjulene: For å hindre at dekkene kommer i kontakt med gulvet og blir ødelagt av fuktighet og kuldegrader.
 • Vedlikeholdssett for kjede, bremser osv

Disse elementene vil hjelpe deg med å forberede motorsykkelen din for vinterlagring og holde den i god stand gjennom hele sesongen.

Hvordan vedlikeholder man batteriet på en motorsykkel som skal stå ubrukt over lengre tid?

Hvis du velger å ta ut batteriet fra sykkelen før du setter den bort for vinteren, er det noen ting du kan gjøre for å sikre at batteriet holder seg i god stand. Her er noen tips:

 • Lad opp batteriet helt før du setter det bort. Dette vil sikre at det er fulladet når du tar det ut igjen om våren.
 • Oppbevar batteriet på et tørt og varmt sted hvor temperaturen ikke faller under null grader Celsius. Hvis mulig, bør du bruke en batterilader eller vedlikeholder for å sikre at batteriet holder seg i god stand gjennom hele vinteren.
 • Sjekk batteriets ladning hver måned, og lad det opp hvis nødvendig. Hvis batteriet ikke holdes fulladet, kan det miste ladningen over tid og bli permanent skadet.

Husk at et batteri som ikke blir vedlikeholdt regelmessig, kan miste kapasitet og ladeevne. Derfor er det viktig å ta vare på batteriet ditt for å sikre at det holder seg i god stand.

Hva bør man gjøre når våren kommer og det er på tide å ta ut motorsykkelen fra vinterlagringen?

Når våren kommer og det er på tide å ta ut motorsykkelen din fra vinterlagringen, må du utføre noen enkle oppgaver for å sørge for at den er klar til bruk igjen.

FÅ MED DEG:  Hva er slagvolum på motorsykkel (Full forklaring!)

Her er noen av de tingene du bør gjøre:

 • Skift olje: Bytt oljen før du tar sykkelen ut av lagringen.
 • Bensin: Tøm eventuelt gammel bensin fra tanken og fyll opp med ny bensin av høy kvalitet.
 • Batteri: Sett inn batteriet igjen (hvis du har tatt det ut) og sjekk om det må lades opp før bruk.
 • Dekk: Sjekk dekkene for slitasje eller skader og fyll luft i dem hvis nødvendig.
 • Vedlikehold: Smør alle bevegelige deler som bremsen, kjede osv

Når alt dette er gjort, kan du prøvestarte sykkelen din. La den gå en liten stund for å sikre at alt fungerer som det skal før du tar den med ut på veien.

Er det noen spesielle ting man bør være oppmerksom på når man starter opp en motorsykkel som har stått lagret om vinteren?

Når du starter opp en motorsykkel som har stått lagret om vinteren, er det noen spesielle ting du bør være oppmerksom på. Her er noen tips:

 • Sjekk oljenivået og fyll på ny olje hvis nødvendig.
 • Sjekk bensintanken og tøm eventuelt gammel bensin fra tanken før du fyller den helt fullt med ny bensin av høy kvalitet.
 • Sjekk batteriet og lad det opp hvis nødvendig.
 • Ventilene: Sjekk ventilene, de kan ha blitt tette etter lang tid uten bruk.

I tillegg er det lurt å la sykkelen gå i tomgang i noen minutter før du begynner å kjøre for å gi maskinen tid til å varme seg opp igjen. Kjør forsiktig de første turene for å sikre at alt fungerer som det skal etter vinterlagringen.

Er det lov å kjøre motorsykkel på vinteren?
Du kan finne lignende spørsmål og svar for nyere spørsmål. Men, for å bruke vinterdekk må du sørge for at dekkene oppfyller kravene.

Hva koster det å vinterlagre MC?
Eksempler på priser for vinterlagring i hovedstadsområdet inkluderer Qvales MC i Vormsund til 1950 kroner som kan tilby henting, Motorport i Oslo, Jessheim og Drammen for 1790 kroner med en 9-punkts sjekk som inkluderer batterilading og vask, Aamodt Park i Lørenskog for 1500 kroner som kun tilbyr lagring, og NAF MC Oslo for enten 1000 eller 1200 kroner avhengig av om man er medlem eller ikke, men per nå er de fullbooket.

Kan Motorsykkel stå ute i regn?
Motorsykler er designet for å bli brukt i både solskinn og regn, og de kan stå ute selv om man bør være mer omhyggelig med forberedelsene.

Hvordan unngå rust på motorsykkel?
Husk å bruke anti korrosjon spray når du setter motorsykkelen bort til vinterlagring. Det gjør at du unngår korrosjon på grunn av fuktighet. Fuktighet kan trenge inn i sprekker hvor det har vanskeligheter med å fordampe fra. Ved å bruke en penetrerende anti korrosjons spray, vil du unngå at dette skjer.May 6, 2019

Er det farligere å kjøre bil enn motorsykkel?
Å kjøre motorsykkel er betydelig mer risikabelt enn å kjøre bil. I fjor døde 20 personer i motorsykkelulykker, som utgjorde 20 prosent av alle trafikkdødsfall. Antall dødsulykker blant motorsyklister reduseres heller ikke i samme grad som blant bilførere.

Hvor lenge varer et MC batteri?
Det er viktig at motorsykkelopplevelsen ikke blir ødelagt av en vanskelig motorsykkel som ikke vil starte. Motorsykkelbatterier må lades oftere enn bilbatterier, vanligvis hver tredje måned, da de har begrenset levetid.

Mine artikler

Jonas Skogheim er en hardbarket bilentusiast med en livslang lidenskap for biler og motorsykler. Jonas bringer med seg en unik kombinasjon av teknisk kunnskap og praktisk ekspertise. Etter å ha fordypet seg i bilbransjen i over et tiår, besitter han en dyp forståelse for bilreparasjoner, vedlikehold og ulike tekniske aspekter. Jonas deler gjerne sin ekspertise og gir uvurderlige innsikter som hjelper både erfarne og nye motorentusiaster.

Leave a Comment