Hva kan man vaske motorsykkel med

  • Vask motorsykkelen med en mild såpe og vann.
  • Unngå å bruke høytrykksspyler, da dette kan skade deler av sykkelen.
  • Bruk en myk børste eller svamp for å fjerne smuss og skitt fra overflaten.
  • Pass på å tørke av sykkelen grundig etter vask for å unngå rustdannelse.
  • Hvis du har problemer med olje- eller fettflekker, kan du bruke et spesialmiddel som er laget for å fjerne dette fra motorsykler.
  • Ikke bruk sterke kjemikalier eller løsemidler på sykkelen, da dette kan skade lakk og andre overflater.

Er du en stolt motorsykkel-eier som elsker å tilbringe lange dager på veien? Da kan det hende at du også har opplevd noen utfordringer når det kommer til å holde din tohjuling ren og pen. Fra skitt og støv, til insekter og fettflekker – det er ikke alltid like lett å vite hva man skal bruke for å få motorsykkelen sin helt skinnende igjen.

Men fortvil ikke, for i denne artikkelen skal vi avsløre alt du trenger å vite om hva du kan vaske motorsykkel med. Vi vil ta for oss ulike metoder og produkter som vil hjelpe deg med å få din kjære tohjuling til å se ut som ny igjen! Så hvis du vil lære mer om hvordan du kan ta vare på motorsykkelen din og få den til å skinne som aldri før, så les videre!

Hva kan man vaske motorsykkel med

De vanligste produktene for å vaske en motorsykkel inkluderer bilshampo, spesialiserte vaskemidler for motorsykler og dekk- og felgrens. Det er viktig å følge produsentens anbefalinger og unngå sterke kjemikalier som kan skade overflater. Før du starter vasken, bør du beskytte elektriske deler og andre utsatte områder, samt starte med en pre-vask for å fjerne løs smuss.

De vanligste produktene for å vaske en motorsykkel

Når du skal vaske en motorsykkel, er det viktig å bruke riktige produkter som ikke skader lakken eller andre overflater på sykkelen. Her er noen av de vanligste produktene som brukes til å vaske en motorsykkel:

FÅ MED DEG:  Når begynner motorsykkelsesongen i Norge?

Bilshampo

Bilshampo er et vanlig valg for å vaske en motorsykkel. Det er spesielt formulert for å fjerne skitt og smuss fra biler og vil også fungere bra på en motorsykkel. Sørg for å velge en mild sjampo som ikke inneholder sterke kjemikalier.

Vaskemidler spesielt laget for motorsykler

Det finnes også spesialiserte vaskemidler som er laget spesielt for å vaske motorsykler. Disse produktene kan være litt dyrere enn bilshampoo, men de kan gi bedre resultater og beskytte overflaten bedre.

Dekk- og felgrens

Dekk- og felgrens brukes for å fjerne bremsestøv, olje og annet smuss fra hjulene på motorsykkelen. Disse produktene må brukes med forsiktighet da de kan være aggressive mot noen typer overflater.

Tips:

  • Sjekk alltid produsentens anbefalinger når du velger produkter for å vaske din spesifikke type motorsykkel.
  • Unngå å bruke sterke kjemikalier eller rengjøringsmidler som kan skade lakk eller andre overflater.
  • Sørg for å ha alle produktene du trenger klare før du begynner å vaske motorsykkelen.

Teknikker for å vaske en motorsykkel

Viktig å beskytte deler av motorsykkelen før vask

Før du starter å vaske motorsykkelen, bør du beskytte elektriske deler og andre utsatte områder som ikke tåler vann. Du kan bruke plastposer eller tape for å dekke til disse områdene.

Start med en pre-vask

Bruk en hageslange eller bøtte med vann for å skylle av overflaten på motorsykkelen før du begynner å vaske den grundigere. Dette vil fjerne løs smuss og gjøre det lettere å få bort vanskelige flekker senere.

Bruk riktig såpe og utstyr

Det er viktig at du bruker såpe som er spesielt laget for rengjøring av kjøretøy, da vanlig såpe kan skade lakk og andre overflater på motorsykkelen. Bruk også myke svamper eller børster som ikke vil ripe opp overflaten.

Unngå bruk av høytrykksspyler

Høytrykksspyler kan være fristende å bruke for å få bort smuss og skitt raskt, men dette kan faktisk føre til at deler av motorsykkelen blir skadet. Unngå derfor bruk av høytrykksspyler når du vasker en motorsykkel.

Bruk en mikrofiberklut til tørking

Etter at du har vasket motorsykkelen grundig, er det viktig å tørke den godt før du polerer overflaten. Bruk en ren mikrofiberklut for å unngå skjolder eller riper på lakken.

FÅ MED DEG:  Er det lov å kjøre motorsykkel på vinteren

Poler overflaten for ekstra glans

For å gi motorsykkelen ekstra glans og beskyttelse mot vær og vind, kan du bruke et spesielt poleringsmiddel. Dette vil også bidra til å forlenge levetiden til lakk og andre overflater på motorsykkelen.

Fjerne olje- og smussflekker fra en motorsykkel

Bruk av avfettingsspray

Hvis det er vanskelige flekker av olje eller smuss på motorsykkelen, kan du bruke en avfettingsspray som er spesielt laget for kjøretøy. Spray produktet direkte på området med flekker og la det virke i noen minutter før du skyller av med vann.

Bruk av bremserens

Hvis det er oljeflekker på bremseskiver eller andre deler som ikke tåler vann, kan du bruke bremserens for å fjerne dette. Spray produktet direkte på området med flekker og la det virke i noen minutter før du tørker av med en ren klut.

Kan man bruke vanlig såpe eller oppvaskmiddel til å vaske en motorsykkel?

Unngå bruk av vanlig såpe eller oppvaskmiddel

Vanlig såpe eller oppvaskmiddel kan skade lakk og andre overflater på motorsykkelen. Det er derfor viktig at du bruker såpe som er spesielt laget for rengjøring av kjøretøy.

Børster og svamper som egner seg best til å vaske en motorsykkel

Bruk av myke svamper eller børster

Det er viktig at du bruker myke svamper eller børster som ikke vil ripe opp overflaten på motorsykkelen. En god idé kan være å bruke en såkalt “lammeullshanske” som er spesielt laget for vask av kjøretøy.

Svamp eller børste til ulike områder

Bruk en myk svamp til å vaske større flater på motorsykkelen, mens du kan bruke en mindre og mer presis børste til å komme til i trange områder.

Unngå høytrykksspyler når du vasker en motorsykkel

Høytrykksspyler kan skade deler av motorsykkelen

Høytrykksspyler kan faktisk føre til at deler av motorsykkelen blir skadet, særlig hvis du retter strålen mot sensitive elektriske deler eller utsatte områder. Bruk derfor heller en lavere trykk fra hageslangen eller en bøtte med vann.

Hva gjør man hvis det er rust på deler av motorsykkelen etter vask?

Bruk av rustløser

Hvis det er rust på deler av motorsykkelen etter vask, kan du bruke en rustløser for å fjerne dette. Spray produktet direkte på området med rust og la det virke i noen minutter før du tørker av med en ren klut.

FÅ MED DEG:  Hvordan plombere motorsykkel

Viktig å tørke av og polere overflaten etter at man har vasket en motorsykkel?

Tørking og polering bidrar til beskyttelse av motorsykkelen

Tørking og polering er viktig for å beskytte lakken og andre overflater på motorsykkelen mot vær og vind. Tørk derfor alltid av overflaten grundig etter at du har vasket den, før du bruker et spesielt poleringsmiddel for ekstra glans og beskyttelse.

Kan man vaske MC med høytrykkspyler?
Det er best å unngå å bruke høytrykkspyler da vannet kan trenge gjennom tetninger og føre til rust og korrosjon. Det anbefales å bruke en bøtte med såpevann og svamp i stedet og hente vann fra hageslangen.

Hvordan vaske mc klær?
Vanligvis kan de fleste klær vaskes på finvask, men husk å lukke alle glidelåser og noen må også vaskes på vranga. Det anbefales å bruke et mildt vaskemiddel eller et vaskemiddel spesielt beregnet for teknisk tøy, men aldri bruk skyllemiddel.

Hvordan vaske MC felger?
Spray avfettingsmiddel på hele sykkelen og spesielt på områder med mye skitt. La det virke i noen minutter, men ikke la det tørke inn. Skyll deretter sykkelen grundig. Vanlige områder med mye skitt er bakfelgen, svingarmen og innerskjermen på grunn av sprut fra bakdekk og kjede.

Kan man vaske MC med grønnsåpe?
Selv om det kan være vanskelig å fjerne den mest sta skitten, er det vanligvis mulig å bruke en svamp dynket i WD-40 eller andre passende midler. Deretter bør du vaske over med såpe, bilshampoo, grønnsåpe eller Zalo/Sunlight før du skyller grundig til slutt.

Hvor ofte må man smøre kjede på mc?
Det anbefales å smøre sykkelkjedet etter hver tur i regnvær og ca. hver 1000 km. Det er viktig å huske på å smøre kjedet når du parkerer sykkelen for dagen, og ikke rett før du skal ut å kjøre.

Kan man vaske motorsykkel med zalo?
Selv den mest sta skitten må vanligvis fjernes med en svamp dynket i WD-40 eller en annen egnet rengjøringsmiddel. Deretter kan du vaske med såpe, bilshampoo, grønnsåpe eller Zalo/Sunlight før du skyller til slutt.

Mine artikler

Jonas Skogheim er en hardbarket bilentusiast med en livslang lidenskap for biler og motorsykler. Jonas bringer med seg en unik kombinasjon av teknisk kunnskap og praktisk ekspertise. Etter å ha fordypet seg i bilbransjen i over et tiår, besitter han en dyp forståelse for bilreparasjoner, vedlikehold og ulike tekniske aspekter. Jonas deler gjerne sin ekspertise og gir uvurderlige innsikter som hjelper både erfarne og nye motorentusiaster.

Leave a Comment