De beste motorsykkelturene i Norge

 • Norge er et paradis for motorsykkelturer, med utallige spektakulære ruter som tar deg gjennom fantastiske landskap og naturskjønne områder.
 • En av de mest ikoniske turene i Norge er Trollstigen, en svingete vei som snor seg oppover fjellsiden og gir deg en uforglemmelig utsikt over majestetiske fossefall og bratte fjelltopper.
 • For de som søker adrenalinkick, er Atlanterhavsveien et must. Denne veien, som bukter seg over små øyer og broer langs kysten, gir deg følelsen av å kjøre på vannet mens du nyter den friske sjøluften.
 • Hvis du ønsker å oppleve Norges vakre natur på sitt beste, bør du ta turen til Lofoten. Her kan du cruise langs kysten og beundre de dramatiske fjellene, idylliske fiskeværene og det turkise havet.
 • En annen fantastisk rute er Geiranger-Trollstigen Nasjonale Turistvei. Denne turen tar deg gjennom Geirangerfjorden, en UNESCO-verdensarvliste, og byr på spektakulære utsikter over fjorder, fossefall og snødekte topper.
 • Dersom du foretrekker mer utfordrende terreng, bør du prøve deg på Sognefjellet Nasjonale Turistvei. Denne høyfjellsruten tar deg gjennom Jotunheimen nasjonalpark og gir deg muligheten til

Norge er et land som er fylt med majestetisk natur og spektakulære landskap som tar pusten fra deg. Og hva er en bedre måte å oppleve denne praktfulle naturen på enn på motorsykkel? Motorsykkelturer i Norge gir deg en unik mulighet til å utforske landets skjulte perler og oppleve adrenalinet som pumper gjennom kroppen mens du suser gjennom de fantastiske veiene.

Enten du er en erfaren fører eller nybegynner, vil dette artikkelen ta deg med på en reise gjennom de beste motorsykkelturene i Norge. Vi vil avsløre noen av de mest ikoniske rutene og gi deg innsikt i hvorfor disse turene fortsetter å tiltrekke seg eventyrlystne sjeler fra hele verden. Fra kystlinjer med dramatiske klipper til snødekte fjelltopper og dype fjorder, vil disse turene ta deg med på et eventyr du sent vil glemme.

Så hopp på motorsykkelen din, føl vinden i håret og la oss begi oss ut på en uforglemmelig reise gjennom noen av Norges mest fantastiske landskap. Uansett om du drø

De beste motorsykkelturene i Norge

Utforsk Norges vakre natur på en motorsykkeltur! De beste turene inkluderer Lofoten, med sine idylliske veier og spektakulære utsikter. Atlanterhavsveien tar deg gjennom imponerende broer og gir deg en unik opplevelse av kystlandskapet. Trollstigen byr på spenning med sine hårnålssvinger og fantastisk fjellutsikt. Hardangervidda tar deg gjennom høyfjellet med vakre innsjøer og snødekte topper. Vestlandskysten er kjent for sin dramatiske natur og mektige fjorder. Uansett rute vil du bli imponert over Norges skjønnhet!

FÅ MED DEG:  Hvem fant opp motorsykkelen? (Kjekt å vite!)

Hvilke motorsykkelturer i Norge anbefales som de beste?

Norge er et fantastisk land å utforske på motorsykkel, med sin varierte natur og vakre landskap. Her er noen av de beste motorsykkelturene du kan ta i Norge:

Lofoten

En tur til Lofoten er en av de mest ikoniske motorsykkelturene i Norge. Du kan kjøre langs de idylliske veiene som slynger seg gjennom øyene, og nyte den spektakulære utsikten over fjorder, fjell og hvite sandstrender. Ta deg tid til å utforske små fiskevær og opplev den unike atmosfæren på disse øyene.

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er en annen populær rute for motorsykkelentusiaster. Denne veien er kjent for sine imponerende broer og spektakulære utsikt over havet. Veien går fra øy til øy gjennom små holmer og skjær, og gir deg en unik opplevelse av kystlandskapet i Norge.

Trollstigen

Trollstigen er en av de mest kjente veiene i Norge, og den byr på en spennende og utfordrende kjøreopplevelse. Veien består av 11 hårnålssvinger som snor seg oppover fjellsiden, med stupbratte fjellvegger på hver side. På toppen av veien kan du nyte den fantastiske utsikten over fjellene og fossefallene.

Hardangervidda

En tur over Hardangervidda er en flott måte å oppleve Norges vidstrakte landskap på. Veien tar deg gjennom høyfjellet, med utsikt over vakre innsjøer og snødekte topper. Du kan også besøke Nasjonalparksenteret på Hardangervidda og lære mer om dette unike økosystemet.

Vestlandskysten

Vestlandskysten av Norge er kjent for sin dramatiske natur og mektige fjorder. En motorsykkeltur langs denne kyststripen vil gi deg muligheten til å kjøre gjennom tunneler, over broer og langs bratte fjellsider. Du kan også ta fergen til noen av øyene langs kysten, som for eksempel Sognefjorden eller Geirangerfjorden.

Disse turene gir bare et lite utvalg av de mange fantastiske motorsykkelturene du kan ta i Norge. Uansett hvilken rute du velger, vil du bli imponert over den varierte naturen og de spektakulære landskapene landet har å by på.

Hva er noen av de mest spektakulære naturopplevelsene man kan oppleve på en motorsykkeltur i Norge?

Lofoten

En motorsykkeltur i Lofoten byr på utrolige naturopplevelser. Her kan man kjøre langs vakre kystveier med dramatiske fjell og idylliske fiskevær som bakteppe. Øygruppen er kjent for sin spektakulære natur, med majestetiske fjell, hvite strender og turkisblått hav. Man kan også oppleve midnattssolen om sommeren, noe som gir en unik atmosfære under turen.

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er en av Norges mest berømte veistrekninger og et must for motorsykkelentusiaster. Denne 8 kilometer lange veien strekker seg over flere små øyer og byr på fantastisk utsikt over det barske Atlanterhavet. Veien snor seg gjennom broer og fyllinger, og hvert sving gir nye imponerende landskap å beundre.

Noen andre spektakulære naturopplevelser inkluderer:

 • Kjøring langs Geirangerfjorden, en UNESCO-verdensarvliste
 • Turen til Trollstigen med sine bratte svinger og flotte fossefall
 • Kjøring gjennom Hardangervidda nasjonalpark med sine vidstrakte landskap og fjell
 • Utforsking av Jotunheimen nasjonalpark, hjem til Norges høyeste fjell
FÅ MED DEG:  Må motorsyklister ha refleksvest?

Hvilke ruter og veier bør man ta for å få den ultimate motorsykkelopplevelsen i Norge?

For å få den ultimate motorsykkelopplevelsen i Norge er det flere fantastiske ruter og veier som bør utforskes. En av de mest ikoniske rutene er Trollstigen, som tar deg gjennom vakre fjellandskap og spektakulære svinger. En annen flott rute er Atlanterhavsveien, som byr på spektakulær utsikt over havet og broer som ser ut til å sveve over vannet.

En annen populær vei blant motorsyklister er Geiranger-Trollstigen Nasjonale Turistveg, som tar deg gjennom UNESCO-verdensarvområdet Geirangerfjorden. Denne ruten byr på imponerende fossefall, bratte fjellsider og fantastisk natur.

Ruteforslag:

 • Trollstigen
 • Atlanterhavsveien
 • Geiranger-Trollstigen Nasjonale Turistveg

Trollstigen:

Trollstigen er en av de mest kjente veiene i Norge, og den består av 11 hårnålssvinger opp fjellsiden. Veien tilbyr en unik kjøreopplevelse med bratte stigninger og spektakulær utsikt over Romsdalen. Det anbefales å være forsiktig på denne veien på grunn av krevende kjøreforhold og stor turisttrafikk.

Atlanterhavsveien:

Atlanterhavsveien er en 8,3 kilometer lang vei som forbinder øyene i det vakre kystlandskapet på Vestlandet. Veien består av flere broer og fyllinger som gir deg følelsen av å kjøre over havet. Det er viktig å være oppmerksom på værforholdene når man planlegger å kjøre denne ruten, da den kan være utsatt for sterke vindkast.

Geiranger-Trollstigen Nasjonale Turistveg:

Denne nasjonale turistvegen tar deg gjennom noen av Norges mest imponerende fjell- og fjordlandskap. Ruten inkluderer Geirangerfjorden, som er en UNESCO-verdensarv, samt Trollstigen med sine bratte svinger. Veien byr på spektakulære utsiktspunkter og muligheter for å oppleve norsk natur på sitt beste.

Er det spesielle tider på året som er bedre egnet for motorsykkelturer i Norge, og hvorfor?

Sesongvariasjoner

Når det gjelder motorsykkelturer i Norge, er det visse tider på året som er mer gunstige enn andre. På grunn av landets geografiske plassering og værforholdene, er sommermånedene fra juni til august vanligvis den beste tiden å utforske Norges vakre landskap på motorsykkel. Temperaturer er milde, solen skinner lengre og veiene er som regel i god stand. Våren og høsten kan også være fine tidspunkter for turer, men man må være forberedt på varierende værforhold og kjølige temperaturer.

Ruteforslag

For å sikre en fantastisk opplevelse underveis på en motorsykkeltur i Norge, er det viktig å planlegge ruten nøye. Det finnes et bredt spekter av ruter som passer forskjellige preferanser og interesser. En populær rute er “Atlanterhavsvegen”, som tar deg langs kysten med imponerende utsikt over havet og broer mellom øyer. En annen flott rute er “Trollstigen”, som tar deg gjennom majestetiske fjellandskap og bratte serpentinsvinger.

Noen tips for planlegging:

 • Forskning: Utfør grundig forskning om potensielle ruter, attraksjoner og overnattingsmuligheter langs veien.
 • Pakkeliste: Sørg for å ha riktig utstyr, inkludert regntøy, varme klær og en god hjelm.
 • Sikkerhet: Ta hensyn til trafikkregler, værforhold og personlig sikkerhet under hele turen.
 • Overnatting: Bestill overnatting på forhånd, spesielt i populære turistområder.
FÅ MED DEG:  Hvordan importere motorsykkel fra Tyskland til Norge? (Guide!)

Finnes det noen kjente arrangementer eller treff for motorsyklister i Norge som man bør få med seg?

Norge har flere arrangementer og treff som er verdt å få med seg for motorsykkelentusiaster. Her er noen av de mest kjente:

Norsk Motorfestival

Dette årlige arrangementet samler motorsykkelfans fra hele landet. Det inkluderer motorsykkelutstillinger, konkurranser og kjøredemonstrasjoner. Det er også muligheter for å delta på guidede turer rundt omkring i vakre landskap.

MC-treff Trøndelag

Dette treffet arrangeres i Trøndelag fylke og tiltrekker seg mange deltakere hvert år. Her kan man bli kjent med andre entusiaster, delta på ulike aktiviteter og nyte flotte turer i området.

Noen andre bemerkelsesverdige treff:

 • Rallarveien MC-treff (Bergen)
 • Troll Rally (Røros)
 • Midnattssoltreffet (Lofoten)

Disse arrangementene og treffene gir en flott mulighet til å møte likesinnede, dele erfaringer og oppleve Norges vakre natur på to hjul. Det er verdt å sjekke datoene for de ulike arrangementene på forhånd for å kunne planlegge turen i henhold til dem.

Finnes det noen kjente arrangementer eller treff for motorsyklister i Norge som man bør få med seg?

Nasjonal MC-messe

En av de mest kjente arrangementene for motorsyklister i Norge er den årlige Nasjonal MC-messen. Dette er en stor begivenhet som samler både motorsykkelentusiaster og bransjefolk fra hele landet. Messen finner sted i Lillestrøm, like utenfor Oslo, og tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. På messen kan man oppleve et bredt utvalg av nye modeller, tilbehør, klær og annet relatert til motorsykler. Det arrangeres også ulike show og konkurranser som underholder publikum.

Noen høydepunkter på Nasjonal MC-messen inkluderer:

– Utstilling av de nyeste syklene fra alle de store produsentene.
– Mulighet til å prøvekjøre ulike sykler på en innendørsbane.
– Show med stuntkjøring og andre spektakulære oppvisninger.
– Massevis av stands med alt fra reservedeler og tilbehør til klær og utstyr.

Treff for motorsyklister

I tillegg til Nasjonal MC-messen finnes det flere mindre treff rundt omkring i landet som er verdt å få med seg for motorsyklister. Disse treffene gir mulighet for å møte likesinnede, dele erfaringer og oppleve flotte turer sammen. Et populært treff er “Troll Rally”, som arrangeres i Gudbrandsdalen hvert år. Dette rallyet tiltrekker seg motorsyklister fra hele Norge og har et variert program med turer, konkurranser og sosiale aktiviteter.

Konklusjon

Norge kan skryte av noen av de beste motorsykkelturene i verden. Fra majestetiske fjorder til bølgende fjell og pittoreske kystveier, har landet en utrolig variasjon å tilby for motorsykkelentusiaster. Enten man foretrekker utfordrende svingete veier eller bare ønsker å nyte den fantastiske naturen, er det nok av alternativer å velge mellom. Uansett hvilken rute man velger, vil en motorsykkeltur gjennom Norge garantert gi uforglemmelige opplevelser og minner for livet. Så sett deg på sykkelen og legg ut på eventyr langs disse fantastiske veiene – Norge venter!

Mine artikler

Jonas Skogheim er en hardbarket bilentusiast med en livslang lidenskap for biler og motorsykler. Jonas bringer med seg en unik kombinasjon av teknisk kunnskap og praktisk ekspertise. Etter å ha fordypet seg i bilbransjen i over et tiår, besitter han en dyp forståelse for bilreparasjoner, vedlikehold og ulike tekniske aspekter. Jonas deler gjerne sin ekspertise og gir uvurderlige innsikter som hjelper både erfarne og nye motorentusiaster.

Leave a Comment